Buurtwarmtewijzer

Organisaties: TNO, TheEarlybirds, Vonc Communicatie

Laatst gewijzigd op:

Met de BuurtWarmteWijzer werk je in 3 stappen samen met bewoners naar een wijkuitvoeringsplan. Eentje die wél meteen aansluit bij de wensen van de bewoner en bij de kansen in de buurt. Een aanpak waarmee je energiecorporaties en bewonersinitiatieven faciliteert. Dat bespaart tijd, geld én energie!

De energietransitie staat of valt met draagvlak van bewoners. Er is al veel kennis en ervaring opgedaan met de transitie naar aardgasvrije wijken en bewonersparticipatie. In deze tool is alle kennis en ervaring benut. Met deze integrale aanpak worden collectieve kansen voor de buurt in kaart gebracht én krijgen de bewoners advies op maat.

De BuurtWarmteWijzer, bestaat uit een handboek, app en geïntegreerde rekentool. In de app kunnen bewoners hun voorkeuren en keuzes doorgeven:

  1. Aanvullen woonsituatie
    In chatvorm worden bewoners gestimuleerd hun persoonlijke woonsituatie aan te vullen. Informatie die al bekend is op basis van open data, staat vooraf ingevuld. Zo maken we het zo laagdrempelig mogelijk.
  2. Doorgeven persoonlijke voorkeuren
    Bewoners kunnen de meest geschikte warmteoplossingen vinden door deze te filteren op basis van diverse voorkeuren. Denk aan laagste jaarlasten, meest duurzame oplossing of laagste investering.
  3. Keuzes maken
    Bewoners wordt gevraagd welke warmteoplossingen ze kiezen voor hun eigen woning. Hun keuze vinken ze aan en dit alles wordt inzichtelijk gemaakt op het dashboard voor de werkgroep.

De BuurtWarmteWijzer (BWW) is ontwikkeld in het project “Warmte en Energie – Met Elkaar (WE-ME)”, uitgevoerd met subsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Naar de BuurtWarmteWijzer >>
Lees hier meer over de achtergrond van de BuurtWarmteWijzer >>

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste updates op Energy.nl?

Nieuwsbrief(Vereist)
Meer informatie